Janssen Cosmetics seminar deel 2

Dr. Sacher

Op de planning vandaag: een bezoek aan het laboratorium van Janssen Cosmetics, inclusief een kennismaking/seminar met Dr. Sacher.


Opslagruimte Janssen Cosmetics
Na een korte rondleiding door het pand van Janssen Cosmetics, inclusief trainingsruimte, opslag en kantoren reizen we af naar het laboratorium voor een ontmoeting met Dr. Sacher. Dr. Sacher ontwikkelt Janssen Cosmetics producten en heeft zelfs een eigen skincare lijn binnen Janssen Cosmetics. Zijn werk bestaat uit (zoals hij het zelf zo mooi vertelt) denken. Hij bedenkt hoe een product zo efficiënt en veilig mogelijk kan worden gemaakt voor de huid. Veiligheid is hierbij het allerbelangrijkste, ze willen uiteraard geen allergische reacties na gebruik van de producten! Tijdens deze seminar geeft hij ook opheldering over het gebruik van parabenen in cosmetica producten. Hij vertelt dat de negatieve werking hiervan nooit is bewezen.

Ook hebben we het over de negatieve gevolgen van zonlicht. Een crème met SPF (Sun Protection Filter) is volgens hem een must! Deze moet je elke dag gebruiken om huidveroudering en pigmentvlekken tegen te gaan. Ik vraag Dr. Sacher of het waar is dat het verschil van bescherming van de huid tegen UVA en UVB straling van een SPF 30 of SPF 50 maar 2% is. Hij beaamt dit, echter een SPF 50 geeft een veel langere bescherming, deze hoef je dus minder vaak te smeren.
Nederlandse depositairs Janssen Cosmetics

In het laboratorium maakt de chemicus samen met ons de nieuwe Janssen Cosmetics Detox Cream. Lees hierover in mijn blog Janssen Cosmetics deel 3, waarna we weer naar het hoofdkantoor afreizen voor een sneak preview van de nieuwe producten van de Demanding Skin lijn.

Reacties

Populaire posts