Wil je versnelde huidveroudering tegengaan? Herstel je DNA! Wij vertellen je hoe.

Onderzoek heeft aangetoond dat ons verouderingsproces voor 60% wordt bepaald door onze genen (stukjes DNA) en dus onze zichtbare leeftijd beïnvloedt. Wanneer genen* defecten of mutaties (wijziging in de erfelijke eigenschappen) bevatten, is hun functie verstoord. In de meeste gevallen geeft dit aanleiding tot een verhoogd risico op versnelde huidveroudering. 

In dit blog lees je welke producten je kunt gebruiken om versnelde huidveroudering te voorkomen en hoe dit nu precies zit met je DNA. Interessant, maar wel een beetje lastig om te beschrijven, ik heb mijn best gedaan om het zo duidelijk mogelijk uit te leggen...

DNA is de belangrijkste drager van ons erfelijk materiaal en komt voor in iedere cel van het menselijk lichaam. Dit molecuul bepaalt grotendeels wat er gebeurt in je lichaam. Binnen in het DNA zit een genetische code die voor iedereen uniek is. Hierdoor kent ieder mens een eigen "bouwplan" en verschillen we – ondanks dat we soortgenoten zijn – toch van elkaar.


Een DNA-streng (zie afbeelding) is opgebouwd uit afgebakende kleinere stukjes DNA: genen*. Elk gen bevat de informatie voor de specifieke vorming van een eiwit. Zij geven al je erfelijke eigenschappen door, zoals je haar- en oogkleur maar ook je huidtype en de manier waarop je huid veroudert. Naar de meest recente schatting bevat je lichaam in totaal zo’n 20.000 genen. 

Naast dat wij DNA kunnen aanpassen, past het ook zichzelf aan. Dit gebeurt door factoren in je omgeving, zoals sporten, roken of stress. Deze factoren zorgen ervoor dat je DNA verandert en anders gaat werken. Dit kan doordat niet al onze genen altijd actief zijn. Pas wanneer zij actief zijn "leest" ons lichaam ze af. De bestudering hiervan wordt ook wel epigenetica** genoemd.

Producten die je huid beschermen tegen DNA schade en deze schade herstellen zijn het PRIORI DNA Eye Recovery Creme, DNA Intensive Recovery Creme, TETRA Broad Spectrum SPF50 Sunscreen Lotion (ook verkrijgbaar in een getinte versie) en DNA Recovery Serum en het JANSSEN COSMETICS Epigenetic Serum. PRIORI gebruikt hiervoor, in alle bovengenoemde producten, het DNA Enzyme Complex.


WAT IS HET?
DNA Enzyme Complex: DNA-reparatie-enzymen, die van nature in onze huid worden gevonden. Drie volledig natuurlijke bronnen (blauw/groene algen, microbe en mosterdzaad extract, in de huid gebracht via een liposoom) van DNA-reparatie-enzymen die nabootsen hoe deze in onze huid werken.

WAT DOET HET? 
Het werkt net als onze huid-DNA-enzymen; het herstelt schade aan het DNA van de huid. Het stelt de huid in staat om correct te werken. De hele dag, elke dag rennen ze onze DNA-strengen op en neer om snel te reageren op DNA schade, het vervangen en repareren van de DNA-streng terwijl de huid beschermt blijft waardoor het DNA terug gebracht wordt naar een staat van "normaliteit". Helaas hebben we niet genoeg DNA naarmate we ouder worden of "schade-herstel" enzymen om aan de eisen van onze huid te voldoen. Dit is dus een extra gebied van huidbeschadiging dat hulp nodig heeft om te kunnen functioneren, om een ​​gezonde, beschermde huid te creëren.

Er is aangetoond dat DNA-reparatie-enzymen, die worden gebruikt in PRIORI Skincare, niet alleen de effecten van schadelijke UV-straling, maar ook fijne lijntjes, rimpels en ongelijkmatige huid pigmentatie vermindert én helpt om cellulaire achteruitgang te verminderen.
Het PRIORI DNA fx221 Recovery Serum levert bijvoorbeeld krachtige DNA-reparatie-enzymen aan de huid. Het biedt de cellen extra DNA-herstel enzymen die anders werken dan antioxidanten voor verbeterde cellulaire reparatie en snellere anti-aging correctie. Zie dit als het resetten van de "fabrieksinstellingen" van onze cellen.

In de PRIORI DNA producten bevat naast DNA-reparatie-enzymen ook belangrijke antioxidanten en ontstekingsremmende ingrediënten voor kalmering en een zachte, superieur gehydrateerde huid. DNA-reparatie-enzymen gecombineerd met antioxidanten in een huidverzorgingsroutine zijn essentieel voor de gezondheid van de huid. De ingrediënten zullen beter op elkaar aansluiten, de huid boosten en resultaten verbeteren.

Links: UVB-verbranding zonder DNA-reparatie-enzymen; foto genomen na 6 uur.
Rechts: UVB-verbranding, toepassing van DNA-reparatie-enzymen; foto genomen na 6 uur, het bewijs dat DNA-reparatie-enzymen schade kunnen opruimen die er 6 uur eerder was.

Chromosomen
In iedere cel van je lichaam zitten chromosomen. Chromosomen zijn een soort strengen. Ze bestaan uit een stof die we DNA noemen. In dit DNA zit een soort "code" waarin al onze erfelijke eigenschappen zijn vastgelegd.

*Genen
Op chromosomen zitten genen. Een gen is een stukje DNA. Elk gen beschrijft de code van een kenmerk, die (mee)bepaalt hoe je er uit ziet, hoe je lichaam werkt of hoe je bent.
Er zijn in totaal zo’n 20.000 genen. We weten van maar ongeveer een kwart welke rol ze spelen bij bepaalde aandoeningen.

**Epigenetica
Alle cellen in je lichaam hebben hetzelfde gen. Verschillende genen worden op verschillende tijdstippen geactiveerd of gedeactiveerd. Dit kan gebeuren als gevolg van externe of ecologische effecten. Epigenetica beschrijft de fysiologische*** herprogrammering die in de cel voorkomt zonder de DNA-sequentie**** daadwerkelijk te veranderen.

***   fysiologisch: houdt zich bezig met de werking van de stofwisseling en de mechanismen ervan
**** sequentie: de volgorde van nucleotiden (een onderdeel van het DNA of het RNA dat uit een base bestaat, een fosfaatmolecuul en een suikermolecuul) in een DNA- of RNA-macromolecuul.

Reacties

Populaire posts