Safe the earth: LOOkX Spekboom Foundation

Steeds meer mensen zijn bezig met bewust leven. LOOkX Group (leverancier van JANSSEN COSMETICS en LOOkX make up) probeert zo bewust mogelijk te ondernemen. Ze werken met refill verpakkingen en ze proberen het productieproces zo groen mogelijk te houden. Vanaf nu gaan ze nog een stapje verder! LOOkX Group heeft een foundation opgericht om de planeet een beetje te helpen. Jij kan deze stichting steunen en tegelijkertijd je huid beschermen! Hoe? Lees snel verder!

LOOkX Protection set
Speciaal voor de aankomende lente- en zomermaanden heeft LOOkX Group de LOOkX Protection set samengesteld, bestaande uit Sun fluid SPF30 40 ml en Sun Protector Powder Duo. Bij aankoop van deze set, planten ze namens jou een spekboom in Zuid-Afrika.

Wat is de LOOkX spekboom foundation?
Het is het nieuwe goede doel van LOOkX Group! De oprichters van LOOkX Group zijn groot fan van Zuid-Afrika, na meerdere bezoeken aan het land, zagen ze bij hun laatste bezoek hoe veel invloed de klimaatveranderingen op het land hebben. Het land heeft hulp nodig en zo kwamen zij op het idee de LOOkX spekboom foundation op te richten. Het doel van de foundation is een doolhof, in Botlierskop natural reserve in Zuid-Afrika, te realiseren gemaakt van spekbomen.

Met dit doolhof willen ze drie belangrijke missies nastreven:
1. Een schonere lucht ontwikkelen voor mens en dier, door de koolstofdioxide te absorberen (een spekboom zet 10 x meer koolstofdioxide om dan andere bomen van dezelfde leeftijd).
2. Bescherming van het wildlife, de bomen bieden bij bosbranden een natuurlijke bescherming voor de beschermde diersoorten.
3. Educatieprogramma ontwikkelen voor kinderen, o.a. uit de townships, om op een simpele manier meer te leren over het effect van klimaatverandering en het wildlife (natuur en dieren) en hen te leren welke belangrijke taak (spek) bomen hierin spelen.


Het is de bedoeling dat er in het midden van de doolhof een uitkijktoren komt te staan, vanaf deze uitkijktoren kijk je uit over de doolhof en dan kan je zien dat de doolhof een (footprint) voetafdruk is van een neushoorn, ter ere van een neushoorn die bij een eerdere bosbrand in dat natuurpark is omgekomen.

Om dit project te realiseren zijn er natuurlijk duizenden spekbomen nodig. Daarom doet BRUSHBEAUTY natuurlijk mee aan deze geweldige actie! Bij elke verkoop van een LOOkX Protection set (Sun fluid SPF 30 & Sun Protector Powder Duo) wordt er een spekboom geplant. Wij beschermen jouw huid, jij beschermt de aarde!

Reacties

Populaire posts