Huidverbeterende foundation, bestaat dat?

Is foundation slecht voor je huid? Veel vrouwen denken van wel, ze vermijden foundation om zo weinig mogelijk schadelijke stoffen op hun huid aan te brengen. Erg benieuwd ben ik naar de nieuwe PRIORI Mineral Skincare Powder Foundation met een SPF 25, tijd om deze eens uitgebreid te testen.

En waarom nu precies deze poeder? PRIORI Mineral Skincare Powder Foundation werkt naast dekkend, beschermend en anti-aging ook huidverbeterend! Het is de eerste huidverbeterende minerale make-up met het unieke Botanical Complex*. De foundation heeft 4 unieke functies:
  1. Zonbescherming: beschermt de huid tegen vrije radicalen en schadelijke UVA en UVB straling.
  2. Anti-aging: door de bescherming tegen vrije radicalen zal de huid minder snel verouderen.
  3. Foundation: de fijne textuur voelt licht op je huid en zorgt voor een natuurlijke, licht matterende dekking. Breng meerdere malen aan om je huidprobleem of oneffenheden te camoufleren.
  4. Huidverbeterend: vermindert fijne lijntjes, roodheid en pigmentatie op de huid.
http://www.brushbeauty.nl/shop/NIEUW-Mineral-Skincare-c-541.html

Klinisch onderzoek (4 weken durende evaluatie van PRIORI Mineral Skincare bij 36 personen met matige rosacea, acne en een zonbeschadigde huid) geeft als resultaat:

75% ervaart een globale verbetering van de huid (algemeen)
16% ervaart een zichtbare verbetering van roodheid (rosacea/gevoelige huid)
60% ervaart een zichtbare verbetering in het uiterlijk van de huid (probleemgevoelige/acne huid)
58% ervaart een zichtbare verbetering van de ongelijke huidtint (gepigmenteerde/zonbeschadigde huid)


Wat zit er precies in?

Mica: natuurlijk voorkomend mineralengroep, zorgt ervoor dat je de foundation in verschillende lagen aan kunt brengen. Geeft een gladde, egale finish aan de huid. Het zorgt er ook voor dat de mineralen goed blijven zitten.

Titanium Dioxide: natuurlijk voorkomend pigment en minerale zonbescherming die naast een SPF verzacht, kalmeert, ontstekingen tegengaat en een geweldige dekking geeft.

Zink Oxide: natuurlijk voorkomend mineralengroep met een rijke, volle kleur vermengd om "echte" huidtinten te creëren.

Botanical Complex: krachtig anti-aging complex gebaseerd op een combinatie van plantenextracten (chlorogenic acids, groene thee, druivenpit extract, cacao, kurkuma en acai). Beschermt de huid tegen vrije radicalen en oxidatieve stress.

Ingrediënten: CI 77163, CI 77891, CI 77947 (ijzeroxide met een geel pigment), Mica, CI 77492, Chlorogenic Acids, CI 77491, CI 77499, Camelia Sinensis Leaf Extract, Vitis Vinifera Seed Extract, Theobroma Cacao Seed Extract, Curcuma Longa Root Extract, Euterpe Oleracea Fruit Extract.

De 5 verschillende tinten zijn mooie huideigen tinten met roze of gele ondertoon. De poeder foundation is zeer fijn gemalen en voelt daardoor bijna gewichtloos aan op mijn huid. Ik hou van een subtiele dekking en een licht matte finish, de natural look. Het mooie van poeder foundation is dat je de dekking ervan zelf kunt bepalen, wil je een poeder finish dan breng je deze luchtig aan met een poederkwast, wil je een optimale dekking dan breng je de foundation in meerdere lagen over elkaar aan. PRIORI Mineral Skincare Powder Foundation kan eenvoudig (mede door de ultra fijne structuur) opgebouwd worden tot de gewenste dekking. Je huid wordt rustiger, egaler en matter.

Hoe te gebruiken?

Draai de deksel open en doe er een klein beetje foundation in. Draai de kwast zachtjes rond in het deksel om zo de poeder in de haren van de kwast op te nemen. Tik met de make-up kwast op de rand van het deksel om ervoor te zorgen dat er precies genoeg in de kwast achterblijft. Strijk eerst over het voorhoofd, wangen, kin en vervolgens met draaiende bewegingen over het hele gezicht tot de gewenste dekking is bereikt. Breng indien gewenst meerdere lagen aan voor een betere dekking.

Reacties

Populaire posts