Wat is het verschil tussen een scrub en een peeling?


Bij BRUSHBEAUTY doen we niet anders, peelen! Hier gebruiken wij kruiden of zuren voor. Wat doen ze, waarom gebruiken we ze en waar moet je rekening mee houden. En wat is nu precies het verschil tussen een peeling en een scrub die je gebruikt onder de douche? Het antwoord op deze vragen vind je hier!!

Wat is peelen?

Het exfoliëren (afschilveren) van de huid waarbij oude, oppervlakkige huidcellen verwijderd worden en nieuwe, jonge huidcellen aan de oppervlakte komen (chemische peeling).

Op welke manieren kan je je huid peelen?

Scrubben

Met een scrub schuur je de dode huidcellen met een wrijvende/roterende beweging van de bovenste laag van je huid door middel van een toegevoegde korrel in een product (amandelpitkorrels, jojobawaxparels, polyethyleenparels, etc.).


  1. PRIORI 2x Foliant + Scrub | Ph waarde 3,8 - 15% melkzuur 
  2. NEODERMA FACE LUSTER Deep Cleansing Scrub | Apricot & Almond Scrub | Abrikozen- en amandelpitkorrels 
  3. Janssen Cosmetics Intensive Face Scrub | Gepolijste perzikpittenkorrels                                                                                                                                              
Wat is het resultaat?

De huid wordt zachter, gladder en beter doorbloed.

Kruiden peeling

Bij een kruidenpeeling worden biologische, chinese kruiden samen met een solution op een brander verwarmd, vervolgens op je huid aangebracht en zachtjes op je huid geroteerd. De biologische kruiden zorgen voor extra zuurstof in je huid waardoor je cellen sneller vernieuwen en herstellen, collageen wordt sneller aangemaakt en afvalstoffen worden afgevoerd.

De kruidenpeeling "duwt" door de snelle aanmaak van nieuwe cellen de "oude huidlagen" versnelt naar de opperlaag waar de dode huidcellen zich loslaten. Een lichte schilfering kan hierdoor zichtbaar zijn maar kan eenvoudig met een scrub verwijderd worden. Deze peeling werkt dus van binnen naar buiten!Wat is het resultaat?

Dit resulteert na 10 dagen in een gladde, opgelichte huid met een mooie structuur en goede doorbloeding. De huid is zachter en egaler, oppervlakkige rimpels worden verzacht, acne en verkleuringen verminderen aanzienlijk.

Fruit- of melkzuur peeling

Om de werking van zuren op onze huid beter uit te kunnen leggen vertel ik eerst iets over de Ph waarde van de huid, deze ligt namelijk tussen de Ph 4,5 - Ph 5,5. De Ph waarde is de zuurgraad van je huid. De Ph schaal gaat van Ph 0 - Ph14.


Zoals je kunt zien is onze huid licht zuur, water heeft een Ph 7 en is dus Ph neutraal. Zeep daarentegen heeft een Ph 8 - 12 en is een base. Het belang van zure eigenschappen van onze huid blijkt ook uit de benaming "beschermende zuurmantel". Deze heeft namelijk als taak om je huid te beschermen tegen schadelijke micro-organismen (zoals negatieve milieu-effecten) en daardoor ook tegen infecties, irritatie, allergieën en uitdroging.

Als je je huid reinigt met een base (basisch product, met een Ph 8 of hoger, bijvoorbeeld zeep) of alleen met water gaat logischerwijs de zuurgraad van je huid omhoog. Dit kan de zuurgraad van je huid aantasten en irritatie, uitdroging etc. veroorzaken.

Als onze huid behandelt wordt met werkstoffen met een lagere zuurgraad dan onze huid (melkzuur, salicylzuur, glycolzuur, etc.) zorgt dit voor het exfoliëren van de huid.

De mate van exfoliëren is afhankelijk van de concentratie en samenstelling van de zuren en de Ph waarde van de werkstof. Neemt de concentratie van zuren toe dan neemt in de meeste gevallen ook de indringdiepte toe. Des te lager de Ph waarde van de peeling des te sneller en dieper deze in de huid doordringt. Wat uiteindelijk kan resulteren in een geheel nieuwe huid door extreme exfoliatie. De huid heeft bij diepe penetratie van de zuren een langere tijd nodig om te herstellen (downtime).

Ik hoop dat je na het lezen van bovenstaande begrijpt dat als je een peeling met zuren ondergaat of product gebruikt met een Ph 3,8 deze qua resultaat niet hetzelfde zal zijn als een peeling met Ph 1,8.


Wat is het resultaat?

De huid wordt zachter en egaler, steviger, rimpels en lijntjes verminderen, acne en verkleuringen verminderen aanzienlijk. De natuurlijke glans en frisheid is duidelijk weer zichtbaar!

Enzyme peeling (lysing)

Enzymen zijn eiwitten die veel biochemische processen in gang zetten. Op de huid zorgen ze voor exfoliatie van de opperhuid, stimuleren van de energieproductie in de huid en het bevorderen van de stofwisseling. Een enzymatische peeling werkt oppervlakkiger dan een melk- of fruitzuren peeling aangezien de enzymen alleen de dode huidcellen verwijderen en de gezonde cellen niet aantasten.

Wat is het resultaat?

Zorgt voor diepe hydratatie, licht de huid op, werkt verstevigend, maakt de huid gladder en egaler.

Waar moet ik rekening mee houden na het peelen?

Bij alle bovenstaande manieren van peelen geldt dat je je huid moet beschermen voor invloeden van buitenaf, dat wil zeggen, dagelijks een Sun Protection Filter (SPF) bij voorkeur een SPF 30. Aangezien je de bovenste laagjes van je huid verwijderd en er een mooie nieuwe huid tevoorschijn komt na het peelen wil je deze extra goed beschermen om te voorkomen dat deze niet beschadigd. Je wilt ten slotte zo lang mogelijk van je frisse nieuwe huid genieten!

Wat moet ik doen voor het beste resultaat?

Gebruik producten die het resultaat van je peeling lang vasthouden en ervoor zorgen dat je tussen de peelingen door je huid goed beschermt en verzorgt om nieuwe beschadiging van je huid te voorkomen.

Ga voor het optimale resultaat en gun jezelf een kuurbehandeling. Een kuur bestaat uit 4 peeling behandelingen in 4 weken en zorgt dat het exfoliatie proces constant in beweging is waardoor je na 4 weken (de normale tijdsduur voor het vernieuwen van je huid) een compleet vernieuwde huid hebt!

Peelen, thuis of bij een specialist?

Peelen kun je eenvoudig thuis doen met bijvoorbeeld een scrub, deze zijn verkrijgbaar met:


Een milde peeling is er ook voor thuisgebruik, namelijk:


Een intensieve peeling kun je door de schoonheidsspecialist, dermatoloog of arts laten uitvoeren. BRUSHBEAUTY geeft professionele kruiden peelingen, fruit- en melkzuur peelingen en enzyme peelingen. Lees meer.....  

Een peeling kan ook preventief worden ingezet om rimpels of verkleuring van de huid te voorkomen.

Reacties

Populaire posts