I did it! Permanente eyeliner en wenkbrauwen, lees hier mijn verhaal....

Het zweet staat in mijn handen want vandaag, 26 januari 2017 ga ik bij de permanente make-up specialist Madya, sinds december werkzaam bij BRUSHBEAUTY,  mijn wenkbrauwen voor minimaal een jaar van een poederlaagje voorzien. Ook laat ik een "eyeliner" plaatsen. Tussen haakjes, want ik wil geen zichtbare lijn maar als het ware stipjes tussen de aanzet van mijn wimperharen, gelukkig weet Madya precies wat ik bedoel. 

Neemt niet weg dit ik het evengoed enorm spannend vind want tja, ze is toch met je ogen en wenkbrauwen in je gezicht bezig en laat ik daar zelf toevallig nou ook dagelijks mee bezig zijn.... Belangrijk dus dat ik eerst goed mijn wensen aangeef waarna Madya met een potloodje mijn wenkbrauwen in de gewenste vorm tekent. Na goedkeuring begint ze met mijn wenkbrauwen.


Ik lig languit op de stoel waar mijn klanten ook dagelijks liggen en merk dat de stoelverwarming heerlijk warm wordt, ik lig comfortabel en heb alle vertrouwen in Madya, ze heeft al meer dan 10 jaar ervaring met het zetten van eyeliners en de perfecte wenkbrauw, ze weet dan ook precies wat ze doet. Ze brengt eerst een verdovingscrème aan en na enkele minuten wachten is een kleine fibratie van de naaldjes voelbaar. Eigenlijk valt het me tot nu toe alles mee...

Nadat ze meerdere keren over mijn wenkbrauwen is gegaan merk ik dat de fibratie van de naaldjes pijnlijk wordt, de stoelverwarming gaat uit want inmiddels krijg ik het toch wel erg warm maar voordat ik er erg in heb is ze klaar. Nu afwachten want na de behandeling zijn mijn wenkbrauwen pikzwart en mogen een week niet nat worden, dit wordt een uitdaging! 

Nu de "eyeliner", dit begint eigenlijk met hetzelfde "kriebelige gevoel" maar omdat je je ogen niet dicht kan doen voelt dit gek en soms ietwat vervelend. Madya geeft aan dat mijn huid erg gevoelig is, zowel de wenkbrauwen als de ogen, en vertelt dat menig klant bijna in slaap valt als er PMU (permanente make-up) wordt gezet. Ik kan het me niet voorstellen maar moet nog even volhouden. Gelukkig, het zit erop. 

De wenkbrauwen voelen trekkerig en na een aantal dagen ontstaan er kleine korstjes deze laten langzaam maar zeker los van de huid en als ik met mijn vingers door mijn wenkbrauwen wrijf (ik mag absoluut niet pulken!) vallen ze er beetje bij beetje uit. Dit is een paar dagen lastig want de helft heeft nog niet losgelaten en de andere helft wel, toch maar weer die pet op....of zonnebril..... 


Na een week zijn alle korstjes eruit en heb ik prachtige wenkbrauwen waar ik helemaal niets meer aan hoef te doen! Ik heb geen poeder meer nodig om mijn wenkbrauwen gelijk te krijgen qua vorm en de zijkanten zijn nu ook zichtbaar! Van mijn ogen heb ik niet of nauwelijks last gehad, behalve wat jeuk en het resultaat is echt fantastisch, zo subtiel, ik ben blij!


6 Weken later mag dit hele riedeltje nogmaals om stukjes die minder goed gepakt hebben op de huid bij te werken en de kleur/vorm te perfectioneren. Ik ben zo blij met de "eyeliner" dat ik besluit om de onderkant ook te laten doen, spannend want ik wil dit uiteraard ook graag zo natuurlijk mogelijk. 

De `eyeliner` wordt vanaf de buitenkant van mijn ogen voor de helft aangezet om een natuurlijk effect te creëren. Ik mag elke dag met een wattenstokje met olie/water over de onderste wimperrand om als eindresultaat "een waasje tussen mijn onderste wimperrand" over te houden. Het resultaat is verbluffend, al zeg ik het zelf....


Ik heb voor de wenkbrauwen gekozen voor een poedertechniek, maar er is ook de mogelijkheid om hairstrokes te laten zetten tussen je wenkbrauwharen of een combinatie van beide. Met de hairstroke techniek worden kleine streepjes tussen de bestaande haren van de wenkbrauwen gezet om `gaatjes` op te vullen en een zo natuurlijk mogelijk resultaat te behalen.

poedertechniek

hairstroke techniek


Alle getoonde foto's zijn niet bewerkt!

Wil je meer informatie of ook permanente make up laten zetten? Lees hier meer...Reacties

Populaire posts