Hoe hoort het eigenlijk? Vind hier het perfecte beauty ritueel.

Je staat 's ochtends voor de spiegel en tja, wat doe je dan allemaal om je gezicht, hals en decolleté te verzorgen en waarom? Iedereen heeft zo z'n eigen ritueel maar wat is nu het beste om te doen? Welke volgorde hou je aan?

Graag geven we je inzicht in wat je nu precies doet en wat wij onze klanten adviseren.

Stap 1: Reiniging

Het reinigen van het gezicht kan in 1 of 2 stappen gebeuren. Iedereen heeft z'n eigen voorkeur zoals reinigen met water of juist niet, het product moet lekker schuimen of misschien vind je de geur van een product wel erg belangrijk. Er zijn legio reinigings producten en structuren waaruit je kunt kiezen. De meest gebruikte reiniging voor het gezicht is een reinigingsmilk en -tonic.


Waarom 2 producten? Waarom niet alleen met water je gezicht reinigen? Dat heeft te maken met de Ph waarde van je huid, deze ligt ongeveer tussen Ph 4,5 en Ph 5,5. Water heeft een Ph waarde van 7, deze is aanzienlijk hoger dan de Ph waarde van je huid. Bij regelmatig douchen of overmatig je gezicht met water wassen kan de zuurgraad (beschermlaag) van je huid worden aangetast waardoor er irritaties ontstaan. De Ph waarde van een reinigingsproduct ligt normaliter om en nabij de Ph waarde van je huid waardoor de beschermlaag van je huid in tact blijft.

Sommige reinigingsproducten hebben een Ph waarde die lager ligt dan de Ph waarde van je huid, hier wordt gebruik gemaakt van zuren om de Ph waarde te verlagen. Zuren hebben meerdere gunstige eigenschappen voor je huid waaronder het doden van bacteriën (mooi bij acne), het oplichten en glad maken van je huid.

Een reinigings milk reinigt de huid en een tonic zorgt ervoor dat je huid weer in balans wordt gebracht (de Ph waarde van de huid wordt herstelt). Daarbij verfrist een tonic en maakt je huid klaar voor het opnemen van je dag- of nachtcrème. Bevat het reinigsproduct een zuur dan hoeft er geen tonic meer gebruikt te worden aangezien het zuur de Ph waarde van je huid herstelt.Stap 2: Scrub of peeling

Zo'n 2 à 3 keer in de week mag je je huid ontdoen van dode huidcellen door middel van een scrub of peeling. Door enzymen, korreltjes of zuren worden de bovenste cellen losgeweekt en komt er weer een frisse, nieuwe huid tevoorschijn.

Stap 3: Serum of ampul

De volgende stap is het corrigeren van je huid. Dit kan door middel van een serum of ampul. Deze bevatten meer actieve werkstoffen dan een dag- of nachtcrème waardoor deze ook daadwerkelijk een verschil kunnen maken in je huid! Een serum mag 's ochtends en 's avonds worden aangebracht. 

Een ampul geeft een corrigerende boost aan je huid. In ampullen bevinden zich alleen maar actieve werkstoffen aangezien deze luchtdicht verpakt zijn, het toevoegen van conserveringsmiddelen is daardoor overbodig. 

Stap 4 : Masker

Een masker sluit je huid af waardoor je poriën open gaan staan en werkstoffen diep in je huid kunnen doordringen. Vandaar dat het masker na een serum of ampul wordt aangebracht om de actieve werkstoffen goed in je huid te sluizen. Na het verwijderen van het masker kan het serum of ampul eventueel opnieuw worden aangebracht. Een masker mag meerdere malen per week worden aangebracht en zorgt voor een instant boost van je huid.Stap 5: Oogcrème


Voordat je een dag- of nachtcrème aanbrengt is een oogcrème gewenst. Dit om de gevoelige en dunne huid rondom je ogen te hydrateren, stimuleren (in het geval van donkere kringen) of te verstevigen. Wist je dat de huid rondom de ogen niet of nauwelijks talgklieren bevat? Dit is één van de redenen waarom lijntjes en rimpels eerder zichtbaar zijn rondom je ogen. 

Stap 6 : Dag- of nachtcrème  

Afhankelijk of je de dag net begint of eindigt gebruik je een dag- of nachtcrème. Dit om je huid te voeden, hydrateren en te beschermen tegen vrije radicalen. Probeer een crème te vinden die zo goed mogelijk bij je huid en je eigen behoefte past. Wisselen per seizoen is ook een optie (in de zomer een lichtere versie en in de winter een vollere structuur).

Heb je een droge huid maar ook last van b.v. couperose? Breng dan een serum aan voor het verminderen van couperose en smeer daaroverheen een hydraterende crème om je vochtgehalte op peil te houden, zo sla je 2 vliegen in één klap! Stap 7: SPF

De laatste stap is de bescherming van je huid. Een hele belangrijke! Je kan je huid nóg zo goed voeden als je 'm niet beschermt tegen straling en invloeden van buitenaf raakt je huid beschadigt en dit is (bijna) niet te herstellen. Breng dagelijks een Sun Protection Filter aan op je huid, deze is er tegenwoordig in elke gewenste structuur (poeder, spray, lotion, crème of supplement). Vanzelfsprekend sla je deze stap 's avonds over.

Reacties

Populaire posts