Schrale, droge huid door handen wassen? Zo herstel je je huid!

Je handen schoon en vrij van bacteriën houden is belangrijk, zeker in deze tijd! Dit doen we met (desinfecterende) zeep. Voor sommige geeft dit klachten zoals ruwe, droge handen of (beginnend) eczeem. Wij leggen je uit hoe dit komt en wat je ertegen kunt doen.

Onze handen hebben een andere huidstructuur dan andere delen van ons lichaam. Je handpalmen en bovenkant van je handen hebben weinig talgklieren, daarnaast is je huid op de bovenkant van je handen dun en gevoelig. Door de geringe hoeveelheid talgklieren kunnen ze minder goed vocht vasthouden en drogen handen dus sneller uit.


Je huid produceert een licht-zure afscheiding om zichzelf te beschermen tegen infecties, irritaties, allergieën en uitdroging. Dit wordt de zuurmantel of beschermlaag van de huid genoemd. De Ph-waarde van je huid ligt ongeveer tussen de 4,5 en 5,5. Om je handen schoon te maken gebruiken we zeep met een Ph-waarde rond de 9. Je huid is dan weliswaar schoon maar als je regelmatig tot vaak je handen wast is het risico op infectie en irritatie van je huid hoger. Je huid heeft dan wel 2 tot 3 uur nodig om deze natuurlijke beschermlaag weer te herstellen. 


Een handzeep doodt geen bacteriën, deze lost de oliën van je huid op, waardoor je vervolgens de bacteriën onder stromend water eraf spoelt. Het is dus belangrijk om je handen goed in te zepen (20 seconden) om er zeker van te zijn dat je de bacteriën van je handen verwijdert.

Om, zonder je handen te wassen, bacteriën te verwijderen wordt tegenwoordig vaak gebruik gemaakt van desinfecterende handgel. Een prima oplossing voor als je even geen zeep bij de hand hebt maar een desinfecterende handgel bevat een grote hoeveelheid alcohol (om je raad het al.....te desinfecteren). Het nadeel van alcohol is dat dit je huid sneller uitdroogt.

Het is dus verstandig om na het handen wassen of gebruik van een desinfecterende handgel je handen te verzorgen met een handcrème of handmasker. Deze zijn qua Ph-waarde afgestemd op de zuurmantel van je huid en bevatten verzorgende en herstellende ingrediënten zoals vitamine en antioxidanten om de natuurlijke beschermlaag van je handen weer in balans te brengen.

Het JANSSEN COSMETICS Goodnight Hand Mask is samengesteld om ruwe, droge handen een boost te geven in de nacht. Smeer je handen in voor het naar bed gaan en gebruik eventueel een katoenen handschoen om het masker zo goed als mogelijk in te laten trekken. Kan ook gebruikt worden als intensief voedende handcrème!

Werkstoffen
Biotine: (vitamine B) houdt de huid gezond, versterkt de nagels en ondersteunt de natuurlijke barrière van de huid. 

Ureum: zorgt ervoor dat de huid beduidend meer vocht vasthoud.
Bisabolol: werkt ontstekingsremmend en ondersteunt de natuurlijke regeneratie van de huid.
Glycerine: hydrateert de huid en maakt deze elastischer.


De JANSSEN COSMETICS Hand Care Cream is een beschermende en verzorgende handcrème. Mag ook aangebracht worden op de nagels en nagelriemen.

WerkstoffenEchinacea: bevordert de regeneratie van de huid.
Alpha-Bisabolol: kalmeert, vermindert irritatie.
Farnesol: heeft een bacterieremmende werking, stimuleert de regeneratie en bestrijdt geurtjes.

De PRONAILS Anti Age Hand Cream SPF 15 is er in twee varianten, een rijke en luchtige structuur. Beide trekken snel in en hebben een optimale bescherming door toegevoegde antioxidanten en UV bescherming.

Werkstoffen
Olijfolie: hydrateert en verstevigt de huid.
Tocopherol: (vitamine E) beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf.
Zonnebloemolie: vermindert ontstekingen.

Het PRONAILS Deep Defense Hand Serum heeft een vederlichte structuur. Het serum voorkomt huidveroudering en verbetert de huidstructuur van de handen.

Werkstoffen
Hyaluron: houdt vocht vast en versterkt de huidbarrière. Verbetert de absorptie van andere actieve ingrediënten én vult rimpels en fijne lijntjes van binnenuit op.
Tocopherol: (vitamine E) beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf.
Zonnebloemolie: vermindert ontstekingen.

De PRIORI Hand and Body Replenisher is een effectieve, luchtige handcrème met een zacht exfoliërende werking op de huid. Revitaliseert de droge, door zon beschadigde huid, vermindert fijne lijntjes, rimpels en ongelijke huidverkleuringen.

Werkstoffen
16% LCA-complex: melkzuur en essentiële antioxidanten/vitamines A, C, E & Pro-vitamine A voor hydratatie, meerlaagse huidvernieuwing en antioxidant bescherming.
Sericine: hydrateert en verzacht de huid, helpt rimpels glad te maken. 

Tip! Kies voor een natuurlijke zeep in plaats van een zogenaamd “pH neutraal” geproduceerd schuimmiddel welke veelal synthetische ingrediënten bevat om het product te laten schuimen.

Reacties

Populaire posts