Zichtbare huidverbetering en huidverjonging door LED licht in 10 minuten! Wij vertellen je er alles over!

Huidverbetering en huidverjonging in 10 minuten, is het echt zo makkelijk? Ja! Met LED licht therapie kun je zonder downtime (lees: zonder roodheid, vervelling etc.) snel en veilig je huid verbeteren en lijntjes en rimpels zichtbaar verminderen.

Wat betekent LED?

Op Wikipedia staat letterlijk: Het woord LED is een afkorting van Light-Emitting Diode, in het Nederlands: 'licht-emitterende diode' of 'lichtuitstralende diode' die bij stroomdoorgang in de doorlaatrichting licht uitstraalt. Dit kan zichtbaar licht in diverse kleuren zijn, maar ook infraroodstraling of ultraviolette straling. 


NASA ontdekte dat therapie met rood licht de natuurlijke groei van planten in de ruimte activeert, waarna ze vervolgens medische toepassingen voor mensen onderzochten. NASA toonde hiermee aan dat er diverse voordelen zijn voor de gezondheid met specifieke golflengten van rood licht geleverd door light emitting diodes (LED).

Huidverbetering met LED lichttherapie wordt sinds de jaren tachtig toegepast als een huidverbeterende behandeling. Zo gebruikt NASA het om wondgenezing en weefselgroei te stimuleren en verouderingsprocessen in de ruimte te vertragen.

Licht in het rode en kortegolf-infrarode spectrum heeft voor het lichaam veel voordelen. Dit licht varieert meestal in frequentie van 620 nanometer (nm), tot ongeveer 1000nm. Deze specifieke golflengten worden zeer goed door het lichaam opgenomen en dringen diep door in het lichaamsweefsel.


LED's zijn in staat om een specifieke golflengte van licht en intensiteit te leveren met een hoge efficiëntie, met bijna geen warmte. Zodra dit licht de cellen binnenkomt worden de mitochondriën (energieleveranciers van de cel) geactiveerd, om uiteindelijk de energieproductie en regeneratie van de cellen te stimuleren. Dit bevordert het zelf-herstellende vermogen van de cel. 

Niet alle golflengten van rood en infrarood licht worden optimaal geabsorbeerd door de mitochondriën. Door de LED's te richten op enkele zeer therapeutische golflengten wordt maximale absorptie bereikt. Niet alleen de lichtkleur (golflengte) is van belang maar ook de hoeveelheid van het licht.


Rode lichten verminderen oxidatieve stress van cellen en stimuleren de productie van ATP (adenosinetrifosfaat). ATP zorgt o.a. voor verhoging van de cellulaire stofwisseling, waardoor het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

In de cosmetische geneeskunde wordt LED rood licht therapie (photobiomodulation) gebruikt voor huidverjonging en algemene huidverbetering. Door de aanmaak van nieuw collageen wordt LED licht therapie ook wel collageentherapie of collageenlamp genoemd. LED therapie kan worden ingezet na een behandeling met injectables ter voorkoming en vermindering van eventuele blauwe plekken en roodheid of gecombineerd worden met o.a. peelings, bindweefselmassages of microdermabrasie.


PRIORI heeft in samenwerking met Omnilux, de oorspronkelijke leider in niet-invasieve LED-technologie sinds 2003, een lichtgewicht, flexibel LED masker ontwikkeld van medische kwaliteit siliconen voor thuisgebruik. Uniek, omdat dit masker direct op de huid ligt waardoor je een nog diepere afgifte van rood en "nabij" infrarood licht krijgt. Door de flexibiliteit van het masker sluit deze perfect aan om het gezicht.  


Een LED masker bevat LED lampjes die verschillende golflengtes produceren, waarbij iedere golflengte specifieke behandelindicaties heeft. Deze lichtgolven dringen door in de huid en stimuleren daar, afhankelijk van de lichtkleur, cellen die zorgen voor de stevigheid, soepelheid en elasticiteit van de huid. Ook stimuleren de lichtgolven de herstellende processen die in de huid plaatsvinden. Door de diverse golflengtes te combineren, kunnen verschillende processen in de huid tegelijkertijd worden beïnvloed.

PRIORI heeft gekozen voor 633 nm rood licht, deze kleur/golflengte gaat het diepste in de huid en verbeterd de huid in geval van UV-schade, overmatige rimpels en verstoring in de vocht en vet balans. Dit rode licht zorgt ervoor dat de fibroblasten, (cellen die collageen en elastine maken) worden aangezet om sneller te werken, waardoor de huid strakker en voller wordt.

Het PRIORI UNVEILED LED MASK bevat ook, en dit maakt het masker zo uniek, 830 nm "nabij" infrarood licht wat zorgt voor diepe penetratie en verbeterde helende eigenschappen. Het PRIORI UNVEILED LED MASK produceert geen zonlicht en geen UVA- en UVB straling. De huid kan niet verbranden en wordt niet bruin.

Breng het LED masker van PRIORI aan op een gereinigde huid en een op water gebaseerd serum b.v. het PRIORI DNA fx221 Recovery Serum. Welk serum je ook kiest (je kunt het masker overigens ook op de blote huid gebruiken), zorg ervoor dat het in water oplosbaar is, zodat het rode licht efficiënt de huid kan binnendringen. 

Nog even alle voordelen van LED-therapie op een rij:

 • verbetering van de stevigheid, soepelheid en elasticiteit van de huid
 • vermindering van fijne rimpels
 • bevordering van de natuurlijke cellulaire activiteit van de huid.
 • stimuleert celdeling en aanmaak van nieuwe cellen
 • vermindering van pigmentvlekken
 • productie van collageen, geeft de huid zijn elasticiteit
 • vermindering van grove poriën
 • zorgt voor weefselreparatie
 • herstel van de huid na zonneschade.
 • minder zichtbare oppervlakkige littekens
 • verbetering van de doorbloeding en daardoor een gezonde huidskleur
 • een gladde, stralende en frisse huid
 • bestrijding van ontstekingsprocessen in de huid
Na 4 weken, 3 behandelingen per week, geeft het PRIORI UNVEILED LED MASK het volgende resultaat:
 • 96% ervaart minder zichtbare fijne lijntjes met een afname van 38% in de rimpels
 • 98% ervaart een strakkere huid
 • 95% ervaart verbetering in de huidstructuur en huidskleur
 • 95% ervaart een heldere en vollere huid
Bekijk hier ook de introductie actie van het PRIORI UNVEILED MASK met gratis PRIORI producten! 

Reacties

Populaire posts