Botox & fillers

We willen niet zo strak als Marijke Helwegen maar een paar lijntjes minder zou mooi zijn, toch? Denk jij wel eens aan Botox?  En wat zijn dat eigenlijk: fillers? Of wil je liever op een natuurlijke manier je rimpels verminderen?

  • Botox, wat is het en hoe werkt het precies? 

Botuline toxine (afgekort Botox) is een stof (eiwit) die de spieren ontspant waardoor expressie rimpels vervagen. Vooral rimpels in het voorhoofd, naast de ogen (kraaienpootjes) en tussen de wenkbrauwen (fronsrimpel) kunnen er prima mee worden behandeld.

Botuline Toxine (BTX) werkt op de zenuwcellen. Het blokkeert de overdracht van de neurotransmitter, dit is een stof die verantwoordelijk is voor de overdracht van zenuwsignalen naar de spiervezels (onderdelen van spierbundels). Door de verlammende werking kan het spierspasmen tegengaan en de effecten van ouderdom verdoezelen. Het effect blijft ongeveer 3 tot 6 maanden.

Rimpels die zijn ontstaan door een slapper wordende huid of door frequente blootstelling aan de zon kunnen niet met Botox behandeld worden. Botox zorgt niet voor volume! In dit geval wordt vaak een filler toegepast.

  • Is het veilig?

Botuline Toxine is een neurotoxisch gif, dat door de bacterie Clostridium Bolutinum wordt geproduceerd. Al enkele miljardsten van een gram kunnen dodelijk zijn maar.... de dosis maakt het vergif! Voor cosmetische en medische toepassingen worden minuscule hoeveelheden in nauwkeurig afgebakend spierweefselgebied geïnjecteerd. Het gif komt dus niet in de bloedcirculatie.

  • Filler, wat is het en hoe werkt het precies? 

Er zijn verschillende soorten fillers waaronder synthetische filler en hyaluronzuur filler (meest gebruikt). Fillers zijn populair bij het behandelen van bijvoorbeeld lippen, het opvullen van de neus-lippen plooi en de wangen. 

De hyaluronzuur filler bevat de lichaamseigen stof hyaluronzuur en zorgt voor de stimulatie van bindweefselcellen. Dit zijn cellen die collageen en elastine aanmaken. Naarmate we ouder worden wordt hyaluronzuur afgebroken. Aangezien hyaluronzuur meerdere malen zijn eigen gewicht in water op kan nemen zorgt het voor extra volume in het gezicht. Een filler (zoals de naam het al zegt) vult de huid op. Het resultaat is 6 tot 12 maanden zichtbaar.

Een synthetische filler (Calcium-hydroxy-apatiet* opgelost in een gel of Synthetisch Poly-Lactisch zuur*) zorgt voor de aanmaak van collageen in de huid. Het geeft een direct effect door het toevoegen van volume en stimuleert de versteviging van de huid. Wordt vaak gebruikt bij diepere rimpels en lijnen (o.a. in de nek). Het effect is 1 á 2 jaar zichtbaar. 

  • Is het veilig?

De meeste injectables zijn tijdelijk omdat ze uiteindelijk worden geabsorbeerd door de huid. Permanente fillers zijn niet veilig en kunnen complicaties geven. Tijdelijke fillers zijn veiliger, deze worden door het lichaam afgebroken en niet door het huidweefsel ingekapseld.

Succesvolle resultaten zijn afhankelijk van de gezondheid van de huid, de vaardigheid van de dokter en het type vulstof wat gebruikt wordt. Voor meer informatie mail naar info@brushbeauty.nl, wij werken samen met de cosmetisch artsen van The WOW Factory.

*Deze cosmetische vulstof wordt gemaakt van de mineralen die onze botten vorm geeft. Deze mineralen worden vermalen tot kleine deeltjes en in water/gel opgelost.
* Poly-L-melkzuur (PLA) is niet giftig, biologisch afbreekbaar, biocompatibel (lichaamsvriendelijk) en word geproduceerd uit hernieuwbare plantaardige grondstoffen (maiszetmeel of suikerriet)

Reacties

Populaire posts